top of page
  • Foto van schrijverMyCleanCity

MyCleanCity slaat een brug tussen de gemeente en haar inwoners

De MyCleanCity-app biedt gebruikers een eenvoudige maar effectieve manier om hun huishoudelijk afval efficiënter te beheren en avaloverlast in hu buurt te melden. Beschikbaar op Google Play en Apple Store.


Wat is het doel van het project? MyCleanCity slaat een brug tussen de gemeente en haar inwoners. De app biedt gebruikers een eenvoudige manier om hun huishoudelijk afval te beheren, terwijl ze ervoor zorgen dat de omliggende gebieden van hun buurten voldoen aan de afvalbeheervoorschriften.

Wat is het resultaat van het project? Het creëert sociaal bewustzijn door gebruikers de status van afvalcontainers te laten melden, is deze verstopt?, is deze vol?, ligt er afval rond de container?, zodat deze situaties worden gecommuniceerd naar de gemeente en efficiënt kunnen worden afgehandeld. MyCleanCity wil buurten betrekken bij het behoud van een schonere stad. Het rapporteren van containers is één van de vele functies in de MyCleanCity-app. Ook voor het welzijn van de stad wordt gezorgd. Problemen als kapotte speeltuinen, kapotte straatverlichting, beschadigd wegdek… kunnen ook via de app worden gemeld. Bewoners kunnen via het forum contact houden en plannen wanneer ze hun dichtstbijzijnde afvalcontainer kunnen bezoeken. Actieve gebruikers worden beloond met credits die ze kunnen inwisselen voor kortingsbonnen, het adopteren van een boom in de stad of kunnen doneren in hun gemeenschap.


Wie heeft het project geïnitieerd en welke organisaties zijn erbij betrokken? Na het winnen van Startup in Residence programma in 2016 is MyCleanCity een volledig werkende app geworden, die een brug slaat tussen de gemeente en haar inwoners. In samenwerking met de gemeente vindt in het Laak Kwartier in Den Haag een pilot plaats. De app zal daarna in de hele stad geïntroduceerd worden. Wat is de volgende stap? MyCleanCity App heeft potentie om geïmplementeerd te worden in andere Nederlandse en Europese steden. We zijn op zoek naar horizonverruiming en verbinding met andere partijen, investeerders en bedrijven die dezelfde maatschappelijke interesse hebben. MyCleanCity is een middel waarmee gebruikers sociale impact kunnen creëren, en wij vinden het erg belangrijk om daarop verder te bouwen. Een betrokken samenleving is cruciaal om een ​​betere coëxistentie tussen bewoners in elke stad te creëren.


Comments


bottom of page