top of page
  • Foto van schrijverMyCleanCity

MyCleanCity: impactmaker in Den Haag

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2023

In de serie #facesofimpactcity vragen we impactmakers in Den Haag naar hun drive om impact te maken. In de #facesofimpactcity van deze week: Prashant Shukla 'Toen ik opgroeide in India, voelde ik me altijd verbonden met de gemeenschap in mijn geboorteplaats. Mensen in mijn buurt gingen met elkaar om en zorgden voor elkaar. Nu ik Den Haag al bijna negen jaar mijn thuis noem, moet ik deze verbondenheid met de gemeenschap nog ervaren en ik mis het.

Ik bedacht een idee dat buren verbindt en tegelijkertijd een uitdaging aanpakt waar de gemeente Den Haag voor staat: afval op straat. We werken samen aan een oplossing met een app die buren helpt met elkaar te communiceren en hen motiveert om te handelen naar hun toenemende verantwoordelijkheidsgevoel voor het milieu.


Het geeft de nodige informatie over afvalinzameling en stelt u in staat om uw buren en de gemeente te verwittigen wanneer de (ORAC) containers vol of verstopt zijn. Als u nog bruikbare spullen kwijt wilt, kunt u deze via de app eenvoudig aan uw buren aanbieden. Door informatie over afval en herbruikbare items te delen, zorgt de app ervoor dat buren met elkaar in contact komen en samenwerken voor een schonere stad!’ Bron: ImpactCity. Zie ook het orginele artikel (engelstalig)

Comments


bottom of page