top of page
  • Foto van schrijverMyCleanCity

Stadsinnovatie: MyCleanCity stimuleert betrokkenheid en help tegen afvaloverlast

De gemeenten en steden worstelen met verschillende lastige problemen met betrekking tot zwerfafval en grof vuil, bijvoorbeeld: grof vuil & afvalzakken dat naast containers wordt gedumpt. Het kernprobleem is een gebrek aan bewustzijn en het ontbreken van een snel en effectief communicatiesysteem tussen gemeentelijke instanties, semi-overheidsorganisaties en bewoners.

Oplossing:

Een mobiele applicatie die de gemeente en bewoners faciliteert door een effectief communicatiesysteem te implementeren met als doel het creëren van sociale cohesie en het vergroten van de motivatie van bewoners om te streven naar een schonere en veiligere stad.

Het bevat een beloningssysteem waarbij individuele gebruikers en gemeenschappen credits kunnen verdienen. Dit kan leiden tot geldelijke beloningen, erkenning of een groene beloning (virtuele adoptie van een boom).


Functies:

  • Container- en andere problemen melden: Bewoners kunnen overlast, losliggend afval of volle containers direct melden om hun buurt schoon en netjes te houden. Ook andere zaken zoals hondenpoep, kapotte eigendommen enz. kunnen worden gemeld.

  • Beloningen: het systeem biedt u beloningen zoals -Coupons, Certificaten, zelfs het -virtueel- adopteren van uw eigen boom.

  • Kalender: Blijf op de hoogte van afvalinzameling in uw straat en buurt.

  • Gemeenschap: we streven naar sociale cohesie, ons prikbord voor de gemeenschap helpt de bewoners om met elkaar te communiceren over hun straten of buurt.

  • Andere functies: het bevat stadsupdates, een informatiesectie, informatie over de dichtstbijzijnde afvalbrengstations en biedt de mogelijkheid om informatie te delen met een bepaalde gemeenschap, straat of buurt.
Comments


bottom of page